EDUKACIJOM DO LIDERSTVA U PREDUZETNIŠTVU

EDUKACIJOM DO LIDERSTVA U PREDUZETNIŠTVU

Izvor:Privredna komora Srbije

           Kvalitetna edukacija mladih menadžera i preduzetnika ključna je za uspešnu realizaciju poslovnih ideja, razvoj i jačanje biznisa, istaknuto je danas na otvaranju 6. Lider programa koji organizuje Kanadsko-srpsko poslovno udruženje uz podršku Privredne komore Srbije (PKS) i Ambasade Kanade u Beogradu. U dvonedeljnom programu učestvuje 45 polaznika, uglavnom mladih preduzetnika iz različitih oblasti – informacionih tehnologija, prehrambene industrije, marketinga, ekonomije, dizajna, rudarstva i geologije i drugih.

         Privredna komora Srbije igra važnu ulogu u razvoju preduzetništva kroz podršku unapređenju poslovne klime, boljem pristupu izvorima finansiranja, razvoju i digitalizaciji usluga, podršku startapovima, umrežavanje malih i velikih sistema, promociju i različite vidove edukacije, izjavila je Mirjana Kovačević, direktorka Poslovne akademije Privredne komore Srbije na otvaranju Lider programa koji se šesti put organizuje u Beogradu.

         Ističe da PKS u proseku godišnje organizuje preko 300 besplatnih obuka koje je pohađalo skoro 15 000 polaznika kao i da edukacija uvek pruža nove mogućnosti za razvoj novih poslovnih ideja. “ Posebna je privilegija kada nam se pruži mogućnost da povezujemo poslovne ljude iz Srbije i Kanade, što nam omogućava Lider program i saradnja sa asocijacijom CANSEE”, rekla je Kovačević i dodala da dvonedeljni program obuke treba polaznicima da pruži mogućnost da se povežu, razviju partnerstva i nove poslovne ideje.

        “Lider program postoji od 1991. godine, a u Srbiji se realizuje u poslednjih 6 godina. Jako nam je drago da je od početka realizacije programa broj učesnika porastao sa 25 na 45 studenata”, rekao je ambasador Kanade u Srbiji Džajlz Norman. Cilj ovog programa, po rečima ambasadora je da poslovni ljudi razmene i razviju liderske veštine i iskustva.

         Mirjana Dončić Beaton direktorka kanadsko- srpskog poslovnog udruženja CANSEE istakla je da edukacija omogućava napredak i da predstavlja vid liderstva. “Ove godine je konkurencija za program bila velika- od 70 prijavljenih kandidata 45 će imati mogućnost da, bez nadoknade pohađa ovaj dvonedeljni “mini MBA program” gde će biti objedinjeno sve što je važno za razvoj biznisa, sa pravim primerima iz prakse”, rekla je Beaton i dodala da će polaznici imati mogućnost individualnih konsultacija sa mentorima programa, kao i da će na kraju dvonedeljnog programa predstavljati svoje poslovne ideje.

         Lider Projekat se organizuje u saradnji sa Ivy poslovnom školom, Univerziteta Zapadnog Ontarija (Kanada).