MIHAJLOVIĆEVA: ZAVRŠETAK KORIDORA 10 JE GENERACIJSKI USPEH, ALI NEMA STAJANjA!

MIHAJLOVIĆEVA: ZAVRŠETAK KORIDORA 10 JE GENERACIJSKI USPEH, ALI NEMA STAJANjA!

Izvor: Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture


     Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je u intervjuu za „Srpski telegraf“ da Srbija na završetak Koridora 10 čeka od 1970. godine, kada je izgrađen prvi kilometar auto-puta kod Beograda.     

„I mi smo ga završili, ovaj predsednik Aleksandar Vučić, ova Vlada Srbije, ministarstvo koje vodim, „Koridori Srbije“ i sve naši radnici bez kojih ovo ne bismo imali! Završetak ovog projekta je generacijski uspeh! Nije to običan put, jer Koridorom 10 Srbija je neraskidivo spojena sa Evropom. Završetkom ovog auto-puta Srbija je nezaobilazna tačka i ono kako ju je Cvijić definisao “kuća nasred druma”. Ovaj auto-put predstavlja orgoman potencijal za dalji ekonomski razvoj i prilika da zaradimo novac i vratimo investiciju, jer ove godine očekujemo da njime prođe 60 miliona vozila, duplo više nego pre pet godina. Završetkom Koridora 10 pokazali smo i sebi i drugima da smo spremni i sposobni za najveća dela“, kaže Mihajlovićeva za današnji „Srpski telegraf“.

     Ona je istakla da je, osim ovog projekta, završen i auto-put „Miloš Veliki“ od Obrenovca do Čačka, kao i da će više do 10 milijardi evra u narednim godinama biti uloženo u infrastrukturu.

    „Nema stajanja! Do kraja godine završavamo auto-put od Surčina do Obrenovca i tako „Miloša Velikog“ dovodimo na pet minuta od Beograda. Završavamo i novi most preko Save kod Ostužnice i Ipsilon krak, odnosno obilaznicu oko Subotice. Počinjemo gradnju pet novih auto-puteva: Moravskog koridora od Čačka preko Kraljeva do Kruševca, od Niša preko Pločnika do Merdara, auto-put i brzu saobraćajnicu od Rume preko Šapca do Loznice, kao i dva kraka auto-puta prema Sarajevu, radimo auto-put od Čačka do Požege. Radićemo na obnovi regionalnih i lokalnih puteva jer ne žive svi ljudi uz auto-puteve. Želimo da svaki grad i svako selo imaju dobre puteve, jer je to preduslov za ostanak ljudi“, ističe Mihajlovićeva.