TRAŽI SE NAJBOLjA TEHNOLOŠKA INOVACIJA U SRBIJI - NAGRADE SU VISOKE, A OVO SU USLOVI PRIJAVE

TRAŽI SE NAJBOLjA TEHNOLOŠKA INOVACIJA U SRBIJI - NAGRADE SU VISOKE, A OVO SU USLOVI PRIJAVE 
Izvor: Portal preduzetništva 

Rok za prijave timova u kategorijama Realizovane inovacije i Inovativno selo gde je nagradni fond pet miliona dinara ističe 5. Maja, podsetili su organizatori takmičenja za Najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji. 

Takmičenje se održava 19 godina, promoviše preduzetnički način razmišljanja i ponašanja, navodi se u saopštenju organizatora.  

Kako se precizira, kod Realizovanih inovacija mogu da se prijave timovi koji poseduju gotov prototip spreman za tržište, imaju izgrađeno potrojenje za proizvodnju ili se sa inovacijom već nalaze na tržištu.  
 
Minimalan preduslov je postojanje funkcionalnog prototipa, a sve više od toga, poput serijske proizvodnje je dodatna prednost.  

Inovacije za podkategoriju Inovativno selo je predviđeno za timove kod kojih je bar jedan član tima predstavnik udruženja, preduzeća ili registrovanog gazdinstva.  

Dok se kod kod Realizovanih inovacija prijavljuju najmanje tročlani timovi, u kojima mogu biti fizička i pravna lica, kod Inovativnog sela su timovi sastavljeni od najmanje tri predstavnika istog ili različitih sela – mesnih zajednica. Članovi tima trebaju da imaju prebivalište na teritoriji sela, a pravna lica sedište, a svako selo može biti predstavljeno sa više timova.  

Za polufinale će se naći 12 najbolje plasiranih takmičara.    
 
Do sada su dodeljene nagrade u vrednosti od 99,5 miliona dinara, osnovano je 88 preduzeća, učestvovalo je 3.305 timova, održano je 485 treninga i obuka koje je pohađalo preko 10.100 ljudi – istraživača, visokotehnoloških kompanija, studenata, inovatora.  

Kako je navedeno na sajtu inovacija.org, takmičenje organizuje Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije. Za realizaciju su zaduženi Tehnološko-metalurški fakultet iz Beograda, Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, Privredna komora Srbije i Radio televizija Srbije.  

Više informacija možete pronaći OVDE.