МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ И ПКС ЋЕ ЗАЈЕДНО ПОДСТИЦАТИ ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО

           МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ И ПКС ЋЕ ЗАЈЕДНО ПОДСТИЦАТИ ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО

Извор: Привредна комора Србије

            Директорка Сектора предузетништва у Привредној комори Србије (ПКС) Бранислава Симанић подржала је на данашњем састанку са министром привреде Радетом Бастом његову кацију „Жене су закон“, чија је сврха поправљање положаја жена предузетница, саопштило је Министарство.
           Наводи се да је Баста саговорници образложио своју намеру да поправи положај жена предузетница које су, како је истакао, важан део привредног сектора.
           „Без адекватног уважавања жена предузетница не можемо да идемо напред“, поручио је министар привреде, преноси Министарство.
            На састанку је договорено потписивање Меморандума о сарадњи између Министарства привреде и ПКС, чији циљ је подршка женском предузетништву. Договорено је да се у сарадњи са Међународним женским клубом ради на формирању мреже жена предузетница у земљи, региону, а потом и на светском нивоу. Баста и Симанић су се сагласили да би Министарство привреде и ПКС требало да у сарадњи Министарством правде подстичу социјално предузетништво, како би се пружила могућност осуђеницима да се едукују и на тај начин реинтегришу у друштво, наводи се у саопштењу.