НАСТАВАК АКТИВНОСТИ НА УНАПРЕЂЕЊУ ПРИВРЕДНОГ АМБИЈЕНТА

НАСТАВАК АКТИВНОСТИ НА УНАПРЕЂЕЊУ ПРИВРЕДНОГ АМБИЈЕНТА
Извор: Влада Републике Србије

      Mинистарка привреде у Влади Републике Србије Анђелка Атанасковић истакла је јуче, отварајући Регионалну конференцију привредника, да то министарство континуирано и системски ради на унапређењу услова за рад и опстанак младих у земљи.
      Атанасковић је, на овом скупу, који организује Студентска унија Економског факултета, уз подршку Министарства привреде, навела да имамо капацитета да изградимо модерну и економски стабилну државу у којој ће млади остати и градити своју будућност.
       Наш циљ је и да се они држављани који су отишли из Србије врате у земљу, али и да страни држављани својим знањем и радом помогну у изградњи боље и јаче Србије, објаснила је министарка.
    Према њеним речима, Министарство привреде је посебно усмерило пажњу ка великим инвестицијама, развоју предузетништва и унапређењу пословне инфраструктуре.
      Она је навела податак да је за подстицаје за директне инвестиције у овој години издвојено више од 15 милијарди динара, док је две милијарде динара опредељено за неколико програма подршке сектору малих и средњих предузећа и предузетништва.      Према њеним речима, у буџету је планирано приближно 1,6 милијарди динара за инфраструктурне пројекте и мере регионалног развоја.
      Атанасковић је оценила да су прилагођавање привредника новим условима пословања насталим због пандемије и брза и ефикасна подршка државе омогућили да сачувамо нашу економску базу.
       Министарка је указала на то да економски показатељи говоре да је наша земља данас политички и економски стабилна, са међународним кредибилитетом и атрактивна за нова улагања.
      Она је рекла да је држава у циљу подстицања младих да се окушају у предузетништву обезбедила бесповратна средства за почетак у пословању.
      Према њеним речима, у фокусу подршке коју пружа Министарство привреде је и женско предузетништво, које је велики и још недовољно искоришћен ресурс.
      Атанасковић је навела да ће Министарство настојати да кроз дијалог са представницима привреде настави са активностима на унапређењу привредног амбијента и отклањању препрека у пословању.