ПРВО ЈАВНО-ПРИВАТНИ ДИЈАЛОГ ПОВОДОМ НОВЕ СТРАТЕГИЈЕ МСПП

ПРВО ЈАВНО-ПРИВАТНИ ДИЈАЛОГ ПОВОДОМ НОВЕ СТРАТЕГИЈЕ МСПП
Извор: Министарство привреде Републике Србије

      Државни секретар Министарства привреде, Милан Љушић, обратио се данас учесницима првог јавно – приватног дијалога одржаног у Привредној комори Србије поводом израде нове Стратегије развоја малих и средњих предузећа и предузетника за период 2023 – 2027. године.
     „Министарство привреде је, уз подршку Немачко-српске иницијативе и ГИЗ-а, кренуло у процес израде нове политике даљег развоја МСПП у Србији за период 2023 – 2027. године. Полазна основа у изради нове Стратегије је евалуација резултата постигнутих у оквиру претходне Стратегије до 2020. године којима смо веома задовољни“, рекао је Милан Љушић.
     Према његовим речима, претходном Стратегијом су остварени кључни показатељи успешности кроз раст броја МСПП, укупног броја запослених у МСПП и годишњом стопом раста БДП-а сектора МСПП, а Министарство је иницирало јавно – приватни дијалог широм Србије како би у креирању нове Стратегије, од самог почетка био укључен сектор МСПП.
     „ У изради нове стратегије фокусираћемо се на израду Зелене агенде, дигитализацији и приближавању, односно снажнијем контакту са самим привредницима из МССП како бисмо заједно дефинисали приоритете нове Стратегије а такође, и њима приближили циљеве и оно што ће Министарство привреде спроводити у наредних 5 година“, закључио је Милан Љушић.
      Поред Милана Љушића, учесницима првог јавно – приватног дијалога поводом нове Стратегије МСПП у Првредној комори Србије обратили су се Михаило Весовић, директор Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију ПКС, Бранислава Симанић, директор Сектора предузетништва ПКС и Томислав Кнежевић, руководилац ГИЗ Пројекта за развој приватног сектора. После Београда, јавно-приватни дијалог биће реализован у још 10 градова широм Републике Србије у сарадњи са Привредном комором Србије и регионалним привредним коморама.
     Подсетимо, план је да се нова Стратегија 2022 – 2027. за развој микро, малих и средњих предузећа и предузетника са Акционим планом донесе до краја ове године, а први састанак Радне групе за припрему Нацрта стратегије са Акционим планом, на чијем је челу Милан Љушић, одржан је почетком маја у Министарству привреде.