СТАНДАРД О ЕЛЕКТРОНСКОМ ФАКТУРИСАЊУ НА ЈАВНОЈ РАСПРАВИ

  СТАНДАРД О ЕЛЕКТРОНСКОМ ФАКТУРИСАЊУ НА ЈАВНОЈ РАСПРАВИ

Извор: Привредна комора Србије

Обавештавамо компаније да је Институт за стандардизацију Србије објавио да је стандард о електронском фактурисању СРПС ЕН 16931-1, Електронско фактурисање — Део 1: Семантички модел података основних елемената електронске фактуре у фази јавне расправе, а сви коментари и сугестије могу да се доставe путем линка https://iss.rs/sr_Cyrl/project... до 1. октобра ове године.

Сви заинтересовани, уз претходну регистрацију (отворен кориснички налог), могу да дају коментаре на текст нацрта и предлоге за измену садржаја попуњавањем онлајн обрасца, који се налази на истом линку.

С обзиром да се на овај стандард позива нови Закон о електронском фактурисању ("Сл гласник РС", бр. 44/2021), веома је важно да се што више заинтересованих страна укључи у јавну расправу истичу у Центру за животну средину, техничке прописе, квалитет и друштвену одговорност Привредне коморе Србије.

  Овај стандард је превод стандарда усвојеног 2019. године на енглеском језику, са исправком из 2020. године, који се налазе на следећем линку: https://iss.rs/sr_Cyrl/electronic-invoicing-free-download-of-standards_p1021.html