УСВОЈЕНА УРЕДБА О ПРОГРАМУ "МОЈА ПРВА ПЛАТА"

УСВОЈЕНА УРЕДБА О ПРОГРАМУ "МОЈА ПРВА ПЛАТА"
Извор: Влада Републике Србије

Влада Репубике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о Програму подстицања запошљавања младих „Моја прва плата“, за чију ће се реализацију у 2020. и 2021. години обезбедити средства у износу од две милијарде динара.
Овим програмом стварају се додатне могућности за оспособљавање, стицање првог радног искуства и повећање прилика за конкурентније иступање младих на тржишту рада и њихово запошљавање.
Држава ће за десет хиљада младих људи, који су завршили средње школе и факултете, покривати део трошкова њихове плате и тиме их мотивисати за проналажење првог посла, а послодавцима олакшати одлуку да их запосле. Средства ће бити прослеђена Националној служби за запошљавање, која спроводи поменути програм.
Нове мере, које су данас усвојене, резултат су састанка који је у Влади Србије одржала премијерка Aнa Брнабић са привредницима, председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом и директором Националне службе за запошљавање Зораном Мартиновићем.
Влада је донела одлуку да се Републици Либан упути 100.000 евра новчане помоћи ради отклањања последица насталих након разорне експолозије у луци “Бејрут“.